”Pentru că puterea de cumpărare a românilor este mică, in sectorul panificaţiei se fac calcule de preţuri, zilnic, pentru a rezista la un anumit nivel”, a spus Dragos Frumosu intr-un interviu.
Potrivit preşedintelui SINDALIMENTA, dacă până acum preţurile au crescut cu 15%, sigur vor creşte cu încă 15%.
”Vă spun cu toată responsabilitatea. probabil de sărbătorile de iarnă vom mânca un cozonac cu 30% mai scump ca anul trecut”, a mai afirmat Dragoş Frumosu, precizând că s-au înregistrat deja creşteri de preţuri la ulei cu 20% mai mari, iar la lactate, între 5 şi 7%.
El a menţionat că de la 1 ianuarie, preţul la carnea de pasăre va creşte cu 10 sau 15% în primă fază, în condiţiile în care România importă cam 80% din necesarul de pe piaţă, atât carne şi pentru preparate.
Da asemenea, de la 1 februarie 2022 am putea înregistra o creştere de 15% până la 20% la carnea de porc.
from Stiri Actuale | Realitatea.net https://www.realitatea.net/stiri/actual/vom-manca-cozonac%20cu%2030%%20mai%20scump%20de%20craciun.%20vor%20fi%20scumpiri%20in%20lant%20de%20la%201%20ianuarie.%20anunt%20din%20partea%20sindicatelor%20din%20alimentatie%20_61a5465dbf32a4236d57affc
Curiozități si informatii utile în clipuri scurte
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu